Bamboe


Is bamboe beter dan hout?

  Is het een trend, is het duurzamer? Een korte uitleg:

Frisse lucht.

Zuurstof is zelfs het meest essentiële goed wat wij nodig hebben voor overleving, het is belangrijker dan voedsel en water. Bamboe neemt 4 keer meer CO2 op dan houten bomen. Bamboe zet dit om in zuurstof, wat dus zorgt voor een frissere lucht.

Bodembescherming

Alle bomen en planten beschermen de ondergrond waarop zij staan. Bamboe echter is in staat om de ondergrond nog beter te beschermen tegen overstromingen en bodemerosie dan bomen die normaliter hout produceren. Bamboe is op zijn best wanneer het in grote getale dichtbij elkaar kan groeien, waar anderzijds bomen het beste groeien als er ruimte is tussen de bomen.

Hardheid

Door de hoge hardheid, treksterkte en robuuste structuur zijn uit bamboe vervaardigde producten duurzamer dan dezelfde producten gemaakt van de meeste houtsoorten.

Milieuvriendelijkheid

Soms bomen gekapt worden om te voorzien in de behoeften van de mens. Bij een esdoorn, een eik of een mahonieboom, duurt het meer dan 10 jaar om deze bomen te vervangen. In sommige gevallen kan dit zelfs 20 tot 50 jaar duren. Een groot voordeel van bamboe is dat men dit niet opnieuw hoeft te planten. Als bamboe wordt geoogst, dan groeit het vanzelf weer verder. En na 5 jaar staat diezelfde grootte weer terug.

Conclusie

Bamboe is vanwege vele redenen beter dan hout. Of het nu gaat om de sterkte, milieuvriendelijkheid, bodembescherming of zijn rol in het beïnvloeden van de luchtkwaliteit, bamboe is superieur aan hout. Met de juiste zorg en onderhoud kunt u verwachten dat het gebruik van bamboe gerelateerde producten zoals meubels, gevelbekleding of tuinvlonders voor een lange tijd veel voordelen voor iedereen oplevert.